Μια εμπειρία μαγική – άρθρο από την Ιωάννα Ανδρέου

Αν έπρεπε να περιγράψω την όλη εμπειρία με μια λέξη, αυτή η λέξη θα ήταν «ΜΑΓΙΚΗ». Αυτό που χαρακτήριζε τα τρείνινγκ ήταν η αρμονική μετάβαση και ο καταπληκτικός σχεδιασμός/συντονισμός των εκπαιδευτών. Ξεκίνησε στη Βουλγαρία με την εκμάθηση του αντικειμένου που θα δουλέυαμε και κατέληξε στη Κύπρο με την εφαρμογή τεχνικών, εργαστηρίων, και δραστηριοτήτων που έφεραν στη ζωή όλα τα πολύτιμα εργαλεία και γνώσεις που μαζέψαμε στη διάρκεια αυτού του πανέμορφου ταξιδιού. Το σημαντικότερο κομμάτι, ήταν αυτή η εφαρμογή αφού μας έδωσε την ευκαιρία να εργαστούμε σε διεθνείς ομάδες και να χρησιμοποιήσουμε τη φαντασία και δημιουργικότητά μας σε συνδυασμό με τη γνώση που λάβαμε έτσι ώστε να έχουμε ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα.

Τα τρέινινγκ όμως δεν αποτέλεσαν μόνο σαν μια θετική μου ανάπτυξη σαν εκπαιδευτής νεολαίας αλλά και τη θετική μου ανάπτυξη σαν άτομο και σαν χαρακτήρας. Και τα τρία τρείνινγκ αποτέλεσαν μια σταδιακή διαδικασία μεταμόρφωσης όπου στο τέλος βγήκα ένας ανανεωμένος και δυνατός άνθρωπος με αυτοπεποίθηση για τη ζωή και το τι μπορώ να καταφέρω. Δεν έμαθα απλά το πως να εφαρμόζω τα εργαλεία της οικοκεντρικής ανάπτυξης και της θετικής ψυχολογίας σε εργαστήρια και σεμινάρια αλλά και το πως να τα εφαρμόζω στη καθημερινή μου ζωή. Κέρδισα γνώση για θέματα που σχετίζονται με την εκπαίδευση της νεολαίας καθώς και γνώση για την ατομική μου ανάπτυξη.

Τέλος, μπορώ να πω ότι το πρόγραμμα φάνηκε αντάξιο του τίτλου του, αφού στο τέλος κατάφερα (ACHIEVEd) να αποκτήσω ανεκτίμητα εργαλεία και γνώση για τη ζωή.

Της Ιωάννας Ανδρέου